Overslaan en ga direct naar de inhoud

Inflatie....en nu?

Als je de prijzen van nu vergelijkt met die van 12 maanden terug, dan kom je tot de conclusie dat de gemiddelde prijs meer dan 10% is gestegen. Hoe kan dat dan? En wordt dit het nieuwe normaal?

 

Kocht je vorig jaar voor 1 euro een artikel, terwijl je nu voor hetzelfde € 1,10 moet betalen dan is het geld dus minder waard geworden. Het levensonderhoud is 10% duurder geworden: Inflatie!

 

Minder aanschaffen voor meer geld

 

Dus als het inkomen gelijk blijft maar de dagelijkse aankopen zoals boodschappen, kleding en energie zijn duurder, dan blijft er minder over en wordt je dus eigenlijk armer. En gaat er meer uit de beurs dan dat er inkomt, zal je moeten gaan bezuinigen.

 

Gas, licht en water

 

Kijk eens naar je energiecontract: bij een variabel contract lopen de prijzen de laatste tijd gigantisch op. Maar dat is ook bij leveranciers van eten en drinken door hogere stookkosten en vervoerskosten, waardoor de prijs hoger wordt in de winkel.

 

En nu dan?

 

Wees scherp op wat je uitgeeft en waaraan. Je kan hiervoor heel goed een huishoudboekje gebruiken (een simpel schriftje of een digitale versie). Als je internetbankiert kan je eigen bank waarschijnlijk ook zo'n huishoudboekje (gratis) aanbieden. Dit verdeelt dan vaak de uitgaven in rubrieken, zodat je makkelijk kunt zien waaraan je geld wordt besteed.

 

Of kijk es rond op de website van Wijzer in Geldzaken:

  www.wijzeringeldzaken.nl/huishoudboekjes

 

Logo Erkend Financieel Adviseur Henk Eigenraam is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.
  • Kijkt verder dan jouw hypotheek
  • Bewezen deskundig
  • Altijd up-to-date
  • Integer en persoonlijk
  • Creëert overzicht en inzicht
  • Houdt zich aan de beroepscode

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top